Upravit stránku

O společnosti

Jsme rodinná firma ze severu Čech, která navázala na výrobu jedněch z nejoblíbenějších brambůrek na českém trhu, které jsou u nás v Čechách k vidění od pradávna a nazvala je Originální hospodské brambůrky. Dnes jsou vyráběny na speciálních fritézách, kde nedochází k přepalování oleje, což je jeden z hlavních důvodů, proč mají tyto brambůrky tak skvělou chuť.

Brambůrky jsou vyráběny v několika příchutích a několika velikostech balení, aby se co nejlépe vyhovělo přání zákazníků. Našimi chutěmi jsou brambůrky solené, slaninové, česnekové, sýrové a hořčicové. Jejich jedinečnou a unikátní chuť zajišťuje teplotní křivka, jejíž vývoj trval přes 10 let. Brambůrky jsou balené ručně do vlastních krabic.

Řepkový olej, který je od počátku výroby používán, obsahuje významné množství mononenasycených i esenciálních mastných kyselin omega-6 a omega-3.

Celý proces je zahájen výběrem dodavatele brambor. Ze žoků vážících 1000kg tyto brambory procházejí škrabkou a následně dočištěním. Čisté brambory jsou na lince nakrájeny na několika milimetrové plátky, které procházejí přes fritézu. Po několika minutách tyto lupínky přecházejí do další části výroby a tj. kontrola přes laserové a optické zařízení před dochucením a následném vážení. Tato část je vcelku automatizovaná, pouze za dohledu a opravných prací zaměstnanců na jednotlivých stanovištích. Závěrečné práce jsou nicméně skutečně ruční – štítkování sáčků a jejich identifikace, skládání krabic, uložení do těchto krabic a finální úprava pro expedici.

Veškeré tyto práce jsou prováděné v rámci chráněné dílny. To znamená, že všichni zaměstnanci jsou různým způsobem postižení lidé. Již nyní je těchto zaměstnanců přibližně 150 a předpokládá se jejich nárůst. Je skutečně fantastické vidět, že jsou zde postižení lidé, kteří zahájili svou pracovní činnost za podpory asistentů, ale po určité době několika dnů již dokázali svou práci zvládat bez jejich pomoci.

Produkce se v posledních 18 měsících ztrojnásobila a v současné době se připravuje další nová technologie – kotlíkové brambůrky, které na rozdíl od smažených brambůrků budou obsahovat ještě méně tuku a budou více připomínat historické brambůrky.

    • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.